CHP'li Özel'den valiliğin alkol genelgesine tepki: Tanımıyoruz...


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

CHP'li Özgür Özel, İstanbul Valiliği'nin alkol genelgesine ilişkin, "Bu bir hatırlatma metni değil, genelgeyle getirilen bir yaşam tarzı ayrıştırmasıdır. Yok hükmünde olan bu yasağı tanımıyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Valiliği'nin alkol satışına ilişkin genelgesine ilişkin, "Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini çok açık ve cesur bir şekilde koruyacağız.

Hükümsüz olan bu yasağı tanımıyor, anayasayı, laikliği ve her türlü yaşama saygıyı savunuyoruz."

İstanbul Valiliği, alkol satışına ilişkin genelge yayınlayarak halka açık yerlerde alkol tüketiminin yasaklandığını duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Bu hatırlatma genelgesini yayınlamamız, ilçe ziyaretlerimiz sırasında alkol tüketimine bağlı aksak olaylarla ilgili muhtarlarımızdan, sosyal medyadan ve bireysel vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerden etkilenmiştir." denildi.

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, genelgede yer alan cezai yaptırımın, "halka açık yerlerde, parklarda ve plajlarda içki tüketiminin yasaklanması" gibi tartışmalı ifadelerin yer aldığı bu ifadenin sadece "çevreyi rahatsız edenlere" uygulanacağı, "kendi devletinde alkol tüketen vatandaşlar" için ise yasak kararı verilmedi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bu akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, genelgenin bir yaşam tarzı ayrımcılığı olduğunu söyledi. Özel'in açıklaması şöyle: "Bu bir hatırlatma değil, genelgeyle açıkça ortaya konan bir yaşam tarzı ayrımıdır.

Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini çok açık ve cesur bir şekilde savunacağız.

Hükümsüz olan bu yasağı tanımıyoruz, anayasayı, laikliği ve her türlü yaşama saygıyı savunuyoruz."

Valilikten yeni açıklama: Kendi başına içki içenlere yaptırım yok. 


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.