Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Memur zammında süreç yarın sonlanacak


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

SON DAKİKA HABERİ: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zamlarına ilişkin açıklama yaptı. Işıkhan, Yarın süreci sonuçlandıracağız. Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz. dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur zammına ilişkin açıklama yaptı.

Işıkhan, \Süreci yarın tamamlayacağız.

Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezmeyeceğiz'' dedi.

Son dakika haberi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur zamlarına ilişkin sürecin yarın sona ereceğini açıkladı.

Işıkhan, \Memur ve memur sayısının artırılması süreci yarın sona erecek, takdir yetkisi Tahkim Kurulu'na aittir.

Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezmeyeceğiz'' dedi. 11 kişiden oluşan hakem heyetinin 3'üncü toplantısı, 2024-2025 yılları için memur ve memur emeklilerinin artış hızını belirlemek üzere önceki gün 3'üncü toplantısını gerçekleştirmişti.

Pazar günü yapılan ikinci toplantıda konsey, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sendikaları Konfederasyonu temsilcilerini dinledi.

31 AĞUSTOS'TA SON TOPLANTI

Yetkililer Hakem Kurulu, saat 14.00'te dördüncü kez toplandı.

Toplantıda, artış hızının kararlaştırılması bekleniyordu.

Tahkim Kurulu toplantısı sona erdi, mali konuların tartışılması devam ediyor. 31 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da toplanarak bir karar verecek.

Zamla ilgili nihai kararın 31 Ağustos'a kadar açıklanması gerekiyor.

Kurulun kararı kesindir ve temyiz edilemez.

HÜKÜMETIN ÖNERISI NEYDI?

Kamu İşverenler Kurulu, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025 yılının ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15 olarak revize etmiş, ikinci altı ayda yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayda yüzde 5.

MEMURLAR NE ISTIYOR?

Memur-Sen, 2024 yılı için 3 aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil olmak üzere ilk 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış talep etmişti.

Konfederasyon, 2025 yılı için ilk 6 ayda yüzde 25, ikinci 6 ayda ise 6 aylık dönemlerdeki refah payı da dahil olmak üzere yüzde 15 artış talep etti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.