Borsada banka rüzgarı


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Borsada yükseliş geçen hafta kaldığı yerden devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 9 bin 300 puanı aştı. Yükselişe bankacılık hisseleri öncülük etti. Bankacılık endeksi, yüzde 5'in üzerinde değer kazandı.

Borsada geçen hafta başlayan yükseliş trendi devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 2'nin üzerinde bir yükselişle 9 bin 300 puanı aşarak yükselişini sürdürdü. Bu yükselişte bankacılık hisseleri öncülük etti ve bankacılık endeksi yüzde 5'in üzerinde değer kazandı. Borsa İstanbul'da günün ikinci yarısında yükseliş hızlandı ve BIST 100 endeksi, bankacılık hisseleri öncülüğünde 9 bin 300 puanı aştı. BIST 100 endeksi, yüzde 2,41'lik bir yükselişle 9 bin 331 puana kadar çıktı. Bankalar, borsadaki yükselişin taşıyıcısı oldu ve bankacılık endeksi yüzde 5,26 değer kazandı. Ayrıca holdingler de yükselişe eşlik etti ve holding endeksi yüzde 3,66 artış kaydetti. BIST 100 endeksi, 26 Şubat'ta 9 bin 450 ile en yüksek seviyesini görmüştü.

Banka hisselerinin neden yükseldiği konusunda analistlere göre, faiz artırım kararı ve seçim sonucuna yönelik ekonomi politikasında değişiklik olacağı endişeleri ortadan kalktı. Ekonomide rasyonel politikaların devam edeceği sinyallerinin güçlenmesi piyasada iyimserlik yarattı. Faiz artışının normal koşullarda bankalar üzerinde olumsuz etki yapacağına vurgu yapan analistler, banka hisselerindeki yükselişte Merkez Bankası'nın piyasalara verdiği mesajın etkili olduğunu ifade etti. Ayrıca bankalara yabancı girişinin de devam ettiği kaydedildi. Mevduat faizlerindeki ciddi yükselişe dikkat çeken analistler, seçim öncesi yatırımcıların pozisyon ayarlaması yapabileceği uyarısında bulundu.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9 bin ile 9 bin 100 seviyeleri destek, 9 bin 300 ile 9 bin 450 puan ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.