Halka arz furyasına karşı uyarı... E-bebek hisselerine tedbir


Google News

Yayınlama: 7 ay önce

Son güncelleme: 7 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

E-bebek'ten hisse satın alan, mağazalara gidip inceleyen kişilerin videoları sosyal medyada sıkça paylaşılmış, şirketlerin halka arzı konusu gündeme getirilmişti.

Sektörde rekabet gücü ve geleceğe dair belirsizlik olan firmaların da halka arz yaptığını vurgulayan Odatv, yatırımcıların zarar etme riskine dikkat çekti.

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, \Borsayı kumarhane ekonomisinin bir aracı haline getirdikleri için üzgünüm.

Burada SPK ve kamu otoritesi, uzun vadede kamunun halka açılmasını ve küçük yatırımcıları mağdur etmesini engelleyecek tedbirleri almalı, her halka arz talebini kabul etmemelidir. Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada, E-bebek'in kredi işlemlerinden yasaklandığı belirtilmiş ve şöyle denilmiştir: \\Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatiliteye Dayalı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ANHYT. EBEBK hisseleri, 14/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başı) 13/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonu) kadar açığa satış ve kredilendirme işlemlerine konu edilmeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü piyasa/platformun işlem kurallarından, piyasa değişikliği veya diğer nedenlerle uygulanan işlem ilkelerinden ayrı olarak değerlendirilir.

Buna göre, VBTS tedbirleri, diğer mevzuat veya kararlarla uygulanan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak, ihtiyati tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edecektir.

E-BEBK HISSELERI GEÇEN HAFTA IŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

E-bebek hisseleri 7 Eylül itibarıyla borsada işlem görmeye başladı. 3,8 milyondan fazla bireysel yatırımcının katıldığı halka arzda 46,50 liradan fiyatlandırılan E-bebek hisseleri, 13 Eylül Çarşamba gününü 74,80 liradan tamamladı.

Hisse senedindeki bir haftalık yükseliş yüzde 60.86 seviyesinde.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

hisse ufuk söylemez borsa istanbul tedbir halka arz