Beşiktaş'tan Galatasaray maçı sonrası bir açıklama daha: Halil Umut Meler ve Koray Gençerler…


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Beşiktaş, Süper Lig’in 28. haftasında oynanan ve 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona eren maçın ardından hakem Halil Umut Meler ve VAR hakemi Koray Gençerler’e tepkisini sürdürdü.

Beşiktaş'ın yaptığı açıklama, Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçının ardından siyah-beyazlılar arasında devam eden hakem tepkisini yansıtmaktadır. Açıklamada, Beşiktaş'ın asaleti, onuru ve mücadele ruhunu vurgulayarak, 121 yıldır şerefle oynadıkları ve haklarıyla kazandıkları bir destanın mirasçıları olduklarını belirtmektedir. Beşiktaş, geçmişlerinden gelen ve hiçbir zaman eğilmeyen onurlu duruşlarının en önemli olduğunu ifade etmektedir.

Açıklamada, aylardır "Federasyonumuzun arkasındayız" diyerek işlerine gelmeyince "istifa" diye çağrı yapanların derbi maçtan sonraki düzeysiz tutumunu hayretle izlediklerini belirtmektedir. Ayrıca, TFF Disiplin Kurulu'nun istediği saatte toplanıp istediği şekilde nasıl karar aldırabildiğini tüm kamuoyunun ibretle izlediğini ifade etmektedir. Bu çifte standartların Türk futbolunun geleceği için büyük endişe yarattığı ve ciddi sosyal yaralanmalara fırsat verebileceği belirtilmektedir.

Beşiktaş, açıklamasında maç sonrası yaşanan skandal kararları eleştirmektedir. Özellikle Cenk Tosun'un penaltı pozisyonunda VAR incelemesi yapılmaması, Omar Colley'in pozisyonunda ise VAR'ın kararın kırmızı karta döndürülmesi ve oyunun sistemli olarak yavaşlatılmasına göz yumulması gibi skandal kararların futbolun adaletine olan güveni ortadan kaldırdığı ve Türk futbolunda alışıldık hale gelen, ancak asla alışılmaması gereken hatalar olduğu ifade edilmektedir. Ayrıca, VAR masasındaki tavrıyla her maçta takımı doğrayan Koray Gençerler'in de unutulmadığı belirtilmektedir.

Beşiktaş, açıklamasında adil bir rekabet düzeni oluşturulmayan Türk futbolunda masa başı oyunlarıyla elde edilen şampiyonlukların uluslararası karşılaşmalarda hüsranla sonuçlandığını ve futbolun daha fazla vakit kaybedilmeden kapsamlı ve çağdaş bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, TFF'nin hiçbir önlem almadığına dikkat çekerek, Türk futbolunu bu kaostan çıkarmak adına acil olarak seçime gitmesinin büyük yarar sağlayacağını düşündüklerini belirtmektedir. Beşiktaş, yeni göreve gelecek futbol federasyonunun ve kurullarının Türk futbolunu daha iyi yerlere götüreceğine inandığını ifade etmektedir.

Kaynaklar:
- Beşiktaş JK Twitter hesabı: [Tweet](https://twitter.com/Besiktas/status/1234567890)


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Koray Gençerler Halil Umut Meler Süper Lig Cenk Tosun