'Bay Kemal bunları çok rahat izah edebilirdi ama sesi soluğu çıkmıyor'


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul il binasının satın alınması sırasında çekilen para sayma görüntüsü CHP'nin açıklayamadığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aslında hesap uzmanı olan Bay Kemal çok rahat izah edebilirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis mitinginde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sırasında çekilen para sayma görüntülerine değindi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Kaynağı karanlık para desteleriyle kule yapmak dışında ortada icraatları yok. Dolar dolar çantalar, avrolar. Hayırdır bu parayı ne yapacaksınız? Neymiş CHP'ye bina satın alacaklarmış" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Kilis mitinginde yaptığı konuşmada Kilis'in önemine vurgu yaparak, Kilis'in tarihi, doğası, insanlarıyla güzel bir şehir olduğunu belirtti. Ayrıca Kilis'in son seçimlerdeki dik ve dirayetli duruşunu da övdü.

Erdoğan, deprem sonrası Kilis'e yaptığı ziyarette depremzedelere destek verdiğini ve devletin yanlarında olduğunu ifade etti. Ayrıca deprem turistlerinin bölgeye gelip poz verip gittiklerini ve bir daha gelmediklerini söyledi. Erdoğan, depremzedelere yapılan hakaretleri ve nobranlıkları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, muhalefetin kaynağı belirsiz paralarla kule yapmak dışında icraatları olmadığını söyledi. Ayrıca muhalefetin teknolojiyi kullanamadığını ve para saymak için saatlerce uğraştığını belirtti. Erdoğan, medyada tetikçilerin muhalefetin zihinlerde soru işaretleri bırakan sorulara tatmin edici cevap veremediğini söyledi.

Erdoğan, siyasette şeffaflık ve dürüstlükten bahseden muhalefetin kendileriyle gizli ittifaklar kurduğunu ve bu ittifakların boyutunu ve derinliğini kimse bilmediğini ifade etti. Ayrıca muhalefetin kirli tarihlerini yüzlerine vuracaklarını ve millete böyle davranmaya cesaret eden kimseyi unutmayacaklarını belirtti.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca Cumhur İttifakı'nın açık ve şeffaf bir şekilde hareket ettiğini ve seçimlere ayrı girdikleri yerlerde centilmence rekabet ettiklerini söyledi. Ayrıca hiçbir işlerini milletten gizli yapmadıklarını vurguladı.

Kaynaklar:
1. [Duvar](https://www.duvarkagidi.com/gundem/para-sayma-goruntulerine-iliskin-ifadeler-ortaya-cikti-bina-satin-alinmasindan-komplo-cikarilmaya-calisiliyor-1626)
2. [Polítika](https://www.politika.com.tr/haber/istanbulda-chpde-para-sayma-sorusturmasi-bir-kisi-daha-ifadeye-cagirildi-2024-03-21)
3. [Gündem](https://www.gundem.com/chp-de-para-sayma-sorusturmasi-bir-kisi-daha-ifadeye-cagirildi-2024-03-21)
4. [Gündem](https://www.gundem.com/chp-de-para-sayma-sorusturmasi-bir-kisi-daha-ifadeye-cagirildi-2024-03-21)


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.