Bakan Tunç'tan CHP'deki 'para sayma' soruşturmasına ilişkin yeni açıklama


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu T.C'nin ABD makamları tarafından da yargılanabileceğini söyledi. Tunç ayrıca CHP'deki 'para sayma' soruşturmasına ve olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin de konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'daki ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu T.C. ile ilgili açıklama yaptı. Tunç, yaralanan ve ölenlerin yakınlarının tazminat davası açmaları durumunda tedbir konulabileceğini belirtti. Cezai açıdan soruşturma kapsamında tutuklama kararı yargılama makamlarınca verildi. Eylem Tok'un asistanı, o gece kaçmalarına yardımcı olan kişi olarak belirlendi. Ayrıca, yaralananlardan birinin telefonunu alarak delilleri yok etme anlamında bir hareket yaptığı tespit edildi. Bu kişi hakkında da yargılama makamlarınca adli kontrol kararı verildi. Baba hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlardır:

Geçici tutuklama kararının uygulanması


Adalet Bakanı Tunç, geçici tutuklama kararının uygulanması gerektiğini belirtti. Yani, tutuklama kararı olduğunu ve şüphelilerin tutuklanarak Türkiye'ye teslim edilmesini talep ettiklerini ifade etti. Şu anda iadeyle ilgili herhangi bir eksiklik bulunmadığını belirtti.

Vatandaş iade edilmez kuralı


Tunç, ülkemizin kanununda vatandaşların iade edilmez kuralının bulunduğunu ancak bu kesin bir kural olmadığını belirtti. Annenin suçu bakımından alt soy ve üst soy suçluyu kayırma suçundan cezasızlık durumu olduğunu ifade etti. Sadece suçluyu kayırma olarak değil, delillerin yok edilmesi, yaralıları öylece bırakıp gitmek gibi birçok suçun söz konusu olabileceğini vurguladı.

İfadesini almadan cezalandırma yoluna gidemiyoruz


Tunç, soruşturmanın açılabileceğini ancak yargılama yapabilmek için şüphelinin ifadesinin alınması gerektiğini belirtti. Kaçak şahıs statüsüne giren kişilerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin bile ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verildiğinde bile ifadenin alınması gerektiğini söyledi. Dolayısıyla ifadesini almadan cezalandırma yoluna gidemeyeceklerini ifade etti.

CHP'deki para sayma görüntüleri


Adalet Bakanı Tunç, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili olarak savcılığın soruşturma başlattığını belirtti. Paraları sayan kişinin İBB Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Beylikdüzü'nden meclis üyesi olduğunu söyledi. Paraların kaynağı ve belgelerin nerede olduğuyla ilgili soruların sorulduğunu ifade etti. Milletvekilinin tanık olarak ifadesinin alınacağını ve eğer ifade vermezse karanlık bir nokta olduğunu belirtti. Savcılığın soruşturmayı başlattığını ve kendisinin savcılığa talimat vermediğini vurguladı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar


Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olayların sahalarda olmaması gerektiğini belirtti. Sporun kardeşlik olduğunu söyledi, ancak maalesef düşmanlığa dönüşebilen durumlar yaşandığını ifade etti. Dünkü olaylarda 12 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Spor karşılaşmalarında şiddet ve düzensizliği önlemeye yönelik 6222 sayılı kanunun olduğunu ve bu kanunda hangi fiillerin hangi yaptırımları olduğunun yazılı olduğunu ifade etti.

Eros'un öldürülmesi


Yılmaz Tunç, kedi Eros'un katledilmesine ilişkin davaya dair de açıklama yaptı. Eros'un bu şekilde canice katledilmesinin herkesi derinden yaraladığını belirtti. Bir cana bu şekilde eziyet edilerek 6 dakika boyunca tekmelenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bu tür fiillerin cezasının olmadığını, sadece para cezasının bulunduğunu belirtti.

Kaynaklar:
- 'Eypsultan'daki kazada yaralanan kiinin kaybolan telefonu, Eylem ...'
- 'Eypsultan'daki kazada yaralanan kiinin kaybolan telefonu, Eylem ...'


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Yılmaz Tunç para sayma