Tüm dünya o şirketi konuşuyor! Yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi: 4,87 milyar dolar…


Google News

Yayınlama: 7 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Dünyanın yılın en büyük halka arzı unvanını çip üreticisi Arm Holdings ele geçirdi.

SoftBank Group'un ana ortağı olduğu Arm, yüksek talep nedeniyle 51 dolarlık üst bant fiyatından 4,87 milyar dolarlık halka arz geliri elde etti.

Arm'ın halka arzı 10 kattan fazla talep gördü ve şirket 54,5 milyar dolar değerindeydi. Şirketin hisseleri Perşembe günü Nasdaq'ta işlem görmeye başlayacak. Şirket daha önce 8-10 milyar dolarlık bir halka arz hedeflemişti, ancak SoftBank'ın sınırlı halka arz kararından sonra bu hedefi düşürdü.

SoftBank hala şirketin yaklaşık yüzde 90'ını kontrol ediyor. 54,5 MİLYAR DOLAR DEĞERİ SoftBank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Masayoshi Son, halka arz için fiyat belirlerken, masada para bırakmak anlamına gelse bile, bu talebi baltalamak istemediğinin sinyalini verdi.

Bloomberg, kaynakların Çarşamba günü yapılan son fiyat belirleme toplantısında bazı bankacıların ve yöneticilerin daha yüksek bir fiyattan yana olduğunu, tartışmanın bir kısmının ise 52 doların mantıklı olup olmadığına odaklandığını söylediğini aktardı.

Son'un da tartışmaya katıldığını söyleyen kaynaklar, sağlıklı bir çıkış riskini almaya değmeyeceğini söyleyerek ek 100 milyon dolar için 51 dolar seçtiğini söyledi.

Halka arz fiyatında, Arm yaklaşık 54,5 milyar dolar değerindeydi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

halka arz