Altın gram fiyatı 2200 TL’yi görecek mi? İslam Memiş ’O hafta kritik’ diyerek rakamı verdi...


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Altın fiyatları ABD'den gelecek verilere odaklandı. Altın gram fiyatı ons tarafındaki hareketle yön bulacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,...

Altın fiyatları, yükselişini sınırlayarak daha düz bir seyir izlemektedir. Bu durum, yatırımcıları altın piyasasını daha yakından takip etmeye yönlendirmiştir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın gram fiyatı hakkında açıklamalarda bulunmuştur. İşte piyasadan son dakika gelişmeleri ve İslam Memiş'in altın yorumu:


ONS ALTIN İÇİN 2000-2070 DOLAR ARALIĞI ÖNEMLİ


İslam Memiş, ons altın fiyatları için önümüzdeki hafta ve hafta sonuna kadar 2000-2070 dolar aralığını takip edeceğini belirtmiştir. Bu aralık, Fed'in faiz kararının açıklanacağı önümüzdeki haftaya kadar ons altın için destek seviyesi olarak görülmektedir. Direnç seviyesi ise 2070 dolar olarak öngörülmektedir.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KRİTİK OLACAK


İslam Memiş, önümüzdeki haftanın para piyasaları için oldukça kritik bir hafta olduğunu belirtmiştir. Ons altın fiyatlarındaki bu dar bant aralığının önümüzdeki 1-2 hafta boyunca devam etmesi beklenmektedir. Ancak Fed'in kararının ardından piyasaların daha net bir şekilde şekillenmesiyle ons altında yukarı yönlü hareketlenmeler görülebilir.

ONS İÇİN 2000-2020 DOLAR SEVİYESİ UCUZ


İslam Memiş, ons altının 2070 dolar seviyesini aşamaması durumunda 2090 dolar seviyesi, yılın ilk yarısında ise 2150 dolar ve yıl içinde 2350 dolar seviyesini öngördüğünü ifade etmiştir. Bu nedenle, 2000-2020 dolar seviyesi ona göre ucuz bir seviye olarak değerlendirilmektedir.

ALTIN GRAM FİYATI İÇİN 2050-2070 TL ARALIĞI TAKİP EDİLECEK


İslam Memiş, altının çıkartma maliyetlerini de göz önünde bulundurduğumuzda altının ucuz kaldığını ifade etmiştir. Bu hafta için gram altın TL fiyatında serbest piyasalarda 2050-2070 TL aralığını takip edeceğini belirtmiştir. Ons altında bir baskılanma ve gerileme olmasına rağmen, dolar/TL kuru yüksek seyrettiği için gram altın fiyatına fazla yansımamaktadır. Bu nedenle gram altın fiyatındaki düşüşlerin 2050 lira hatta belki 2040 lira seviyesine kadar devam etmesi mümkündür.

GRAM ALTIN MART SONUNA KADAR 2200 LİRAYI GÖREBİLİR


İslam Memiş, 2050 lira seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olduğunu ve 2070 lira seviyesinin ise güçlü bir direnç seviyesi olduğunu belirtmiştir. Gram altın için yılın ilk çeyreğinde, Mart sonuna kadar 2150-2200 lira seviyesini beklemeye devam etmektedir.

ALTIN ALIM FIRSATI SUNUYOR


Yaz aylarında gram altının 2500-2700 lira seviyesine, yılın son çeyreğinde ise 3000 lira seviyesine ulaşabileceği öngörülmektedir. Bu dönemde altın borcu olanlar veya yeni TL elde eden insanlar için alım fırsatı sunmaktadır. Altın fiyatlarının bugün ucuz olduğu, gram altının 2150 lira seviyelerine gerilediği görüldüğünde daha iyi anlaşılacaktır.

ALTIN FİYATLARI


Altın fiyatlarına ilişkin güncel bilgilere ve canlı gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını, ons altın, 22 ayar bilezik gibi fiyatlara Sabah.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz. Sabah.com.tr, en hızlı ve doğru altın fiyatlarını sunan bir kaynaktır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

İslam Memiş altın gram altın tam altın çeyrek altın 22 Ayar Bilezik cumhuriyet altını altın gram altın fiyatları altın fiyatı