Altın fiyatları ABD'ye odaklandı - Son Dakika Haberler


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. ABD'de açıklanacak olan çekirdek PCE verisi ve faiz kararı altının kaderini belirleyecek.

ABD ekonomisindeki gelişmeler altın fiyatlarını doğrudan etkileyebilir. Özellikle ABD ekonomisine yönelik enflasyon verisinin yükselmesi, Federal Rezerv'in (Fed) faiz indirme ihtimalini düşürdüğünde doların güç kazanması altın fiyatlarının gerilemesine neden olabilir. Bu durumda, altın fiyatları Fed'in faiz indirimi ihtimalini erken fiyatladığında düşüş yaşayabilir.

Örneğin, ons altın fiyatları güne 2029 dolar seviyesinden başladı. Gün içinde en düşük 2021 dolar, en yüksek ise 2032 dolar seviyesine ulaşıldı. Şu anda ons altın 2023 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Aynı şekilde, komisyonsuz gram altın fiyatları da düşüş gösterdi. Güne 1970 lira seviyesinden başlayan gram altın, gün içinde en düşük 1962 lira, en yüksek ise 1974 lira seviyesini gördü. Şu anda gram altın 1965 lira seviyesinden işlem görüyor.

Bankalarda ise gram altın 1941 liradan alınırken 2004 liradan satılıyor. Kapalıçarşı'da ise gram altın 2054 liradan alınırken 2067 liradan satışa sunuluyor.

Bu bilgiler, ABD ekonomisindeki gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkisini göstermektedir. Ancak, altın fiyatları birçok faktörden etkilendiği için, diğer faktörlerin de göz önünde bulundurulması önemlidir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

altın emtia fiyat Promo