AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu tarih verdi: Seçime kadar emekli aylığına ek zam yapılacak mı?


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, gazetecilerin Emekli maaşlarına yönelik 31 Mart'a kadar bir düzenleme olur mu? sorusuna yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, emekli maaşlarına yönelik Mart ayına kadar yeni bir iyileştirme veya düzenleme yapılmasının gündemlerinde olmadığını belirtti.

Akbaşoğlu, Meclisin muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını ve o tarihten itibaren emekli maaşları ve diğer çalışanlarla ilgili daha iyileştirici değerlendirmelerin yapılacağını ve haziran sonu temmuz başı itibariyle bu düzenlemelerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ocak ayında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş zammının yüzde 49.25 olarak belirlendiği ve en düşük emekli aylığının 10 bin TL'ye yükseltildiği biliniyor.

İktidarın seçim öncesi emekli aylıklarına ek zam yapacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Ayrıca, 3 bin TL olarak belirlenen bayram ikramiyelerine seçim ayarı yapılacağı iddiaları da bulunmaktaydı.

Şubat ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte emeklilerin maaşlarına ve bayram ikramiyelerine ek zam gelip gelmeyeceği ise merak konusu olmuştu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Emekli Bireysel emeklilik Bağ-kur emeklileri Bireysel emeklilik sistemi Emekli aylığı emekli ikramiyesi emekli maaşı emekli maaşları