Adnan Oktar'ın Erzurum'daki yapılanması deşifre oldu... 1 ayda 290 avukatla görüşme


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - Silahlı suç örgütü elebaşı Adnan Oktar, Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmişti. 

Adnan Oktar organize suç örgütü davasında toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilen Adnan Oktar, 2 yıldır kaldığı Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan alınarak Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. Adnan Oktar'ın Erzurum'da cezaevinde çok sayıda kadın avukat ile örgütsel faaliyet kapsamında görüşme yaptığı iddiaları gündem oldu.

Adnan Oktar'ın sevk süreci

Adnan Oktar'ın Van'a sevk edilmesi, daha önce Silivri, Edirne ve Erzurum gibi farklı ceza infaz kurumlarından geçtiği dördüncü bir sevk sürecidir. Bu süreç, Silivri'den başlayarak Edirne'ye, Edirne'den Erzurum'a ve oradan da Van'a kadar uzanan bir hikayeden bahsediyoruz. Bu bilgilerin ilk kez paylaşıldığını belirtmek önemlidir. Soruşturma titizlikle yürütülüyor ve bu süre zarfında Adnan Oktar'ın Erzurum'da bir yapılanması olduğu tespit edildi. Adnan Oktar, avukatlarla görüşüyor ve bu görüşmelere nasıl izin verildiği konusu merak ediliyor.

Avukatlarla görüşme süreci

Organizasyonun yurt dışından yönetildiği belirlendi. İlk olarak bir tevkil avukatı ilanı veriliyor ve başvurular arasından seçim yapılıyor. Güzel, genç ve yeni mezun olma gibi faktörler dikkate alınıyor. Bu seçimleri yurt dışındaki organizasyonu yöneten kişi yapıyor, ancak bu kişinin adı soruşturma kapsamında paylaşılamıyor. Tüm organizasyonun yurt dışından yönetilmesi önemli bir ayrıntıdır. Hedef, güzel bir avukat bulmak ve ardından görüşme ve iş teklifi yapmaktır. Bu görüşmeler yüz yüze Erzurum'da gerçekleşiyor ve Adnan Oktar'ın isteklerine uygun olduğu tespit ediliyor. Kolay kandırılabilmesi de önemli bir faktördür. Görüşmeler ayarlandıktan sonra Adnan Oktar'la gerçekleştiriliyor ve bu noktada işler değişiyor. Adnan Oktar, ilk kez konuştuğu bir avukatı beğenirse sürekli olarak onunla görüşmek istiyor. Bir avukatın günde dört kez ziyaret ettiği görülmüş. Bu neredeyse bir avukat devşirme sistemi gibi. Toplamda 290 görüşmeden bahsediyoruz ve bunların 252'si kadınlarla gerçekleşiyor. 21 kadın avukatla görüşme yapılmış. Sadece Erzurum'dan değil, İstanbul'dan da zaman zaman avukatlar Adnan Oktar'la görüşmeye gelmiş. Ayrıca 8 erkek avukat da bulunuyor. Bu 24 görüşme tamamen kamufle edilmiş durumda. Sadece kadınlarla görüşüyor denmemesi için erkek avukatlarla da görüşüyor. Bu istatistikler 16 Şubat 2023 ile 22 Mart 2023 tarihleri arasındaki verileri içeriyor.

Kamera açısı değiştirilme iddiası

Adnan Oktar'ın bazı avukatlarla görüştüğü sırada kameranın açılarının değiştirildiği iddiası soruşturma dosyasında yer alıyor. Bu detayda kimin bu değişikliği sağladığı, kimin aracılık ettiği ve kimin yardım ettiği üzerinde duruluyor.

Kitaplarla haberleşme

Adnan Oktar'ın cezaevinde olduğu dönemde kitaplar aracılığıyla haberleştiği iddiaları bulunuyor. Bu eski bir sistemdir. Belirli kitapların içindeki kelimeler Adnan Oktar tarafından işaretleniyor ve ardından dışarıyla iletişim kurmak için cümleler oluşturuluyor. Bu yayının da Adnan Oktar'a ulaşacağı iddia ediliyor.

Mahkemedeki son görüntü

Adnan Oktar'ın Van'daki durumu kritiktir. Aynı yapılanmanın olmaması için çeşitli önlemler alınmış ve alınmaya devam edilecektir. Adnan Oktar, cezaevinde bile rahat durmamaktadır. Mahkemedeki son görüntüsüne ulaşmış durumdayız. Ancak son birkaç aydır yüzünü gören olmadığından bazı şüpheler ortaya çıkmış durumda. Kimileri öldüğünü, kimileri felç olduğunu iddia etmektedir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Adnan Oktar Erzurum Avukat cezaevi suç örgütü