4 milyar dolarlık mirasta 'apartman dairesi kavgası': Onu da istiyoruz


Google News

Yayınlama: 8 ay önce

Son güncelleme: 8 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye'nin büyük miras davalarından 'Tatlıcı' miras davası yeniden gündem. Miras davasının ucu Memmet Salih Tatlıcı'nın ilk eş Hacı Bedriye Gönüldaş'a kadar uzandı.

4 milyar dolarlık miras üzerinden 'apartman kavgası': Biz de istiyoruz Türkiye'nin en büyük miras davalarından biri olan 'Tatlıcı' miras davası yeniden gündemde.

Miras davası Memmet Salih Tatlıcı'nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'a ulaştı.

Bugünkü değeri 4 milyar doları aşan Diyarbakırlı işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın ilk eşi Mehmet Salih Tatlıcı ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı arasındaki miras davası, merhum Tatlıcı'nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'a da uzandı. 1 7 Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın Gönüldaş'a ait tek dairesi Tatlıcı tarafından alınmış ve pay talep edilmiştir.

Eşinden nafaka ve tazminat bile almadığı iddia edilen Gönüldaş'ın, dava açıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 7 Sabah'ta yer alan habere göre, anne ve oğlunun, 3 oğlunun annesi Mehmet Salih Tatlıcı'nın ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'a ait tek bir daireyi talep ettiği ortaya çıktı.

Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın İstanbul'daki 40. kuruluş yıldönümü.

Asliye Hukuk Mahkemesine sundukları dilekçede; Gönüldaş'ın yaşadığı Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'ndeki evin Salih Tatlıcı tarafından satın alındığı, tapunun iptal edilmesi gerektiği, evin satılıp paylaşılmasını istediği öğrenildi. 3 7 Eşinden boşandıktan sonra söz konusu dairede yaşamaya devam eden Gönüldaş, mahkemeye verdiği ifadede; Boşandığı eşi Mehmet Salih Tatlıcı'dan nafaka bile almadığını, çocuğunun desteğiyle hayatına devam ettiğini, boşandıktan 8 yıl sonra yaşadığı evi kendi birikimleri ve oğullarının da desteğiyle eski eşinden satın aldığını ifade etmiştir.

Gönüldaş, davanın açılmasından kısa bir süre sonra vefat edince, çocukları Ahmet ve Mehmet Tatlıcı davaya müdahil oldu. 


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.