31 Mart yerel seçimleri: Anketlere göre İstanbul'da kim önde?


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

CHP adayı Ekrem İmamoğlu iki ankette önde görünürken bir ankette ise AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Murat Kurum önde.

İstanbul Yerel Seçim Anket Sonuçları

31 Mart 2024 İstanbul yerel seçimleri öncesinde yapılan anket sonuçlarına göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarışın olduğu görülüyor. İmamoğlu, yapılan anketlerden ikisinde önde görünürken, bir ankette ise Kurum önde çıkmış. Kararsız seçmenlerin tercihinin belirleyici olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, DEM, İYİ Parti, YRP ve Zafer Partisi'nin adaylarının alacağı oyların da sonucu etkileyeceği vurgulanıyor.

Metropoll'ün 21-22 Şubat tarihlerinde yaptığı araştırmaya göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 43,5 oy aldığı, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un ise yüzde 40,2 oy oranına sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, DEM Parti adayları Meral Danış Bektaş ile Murat Çepni'nin yüzde 6,1 oy aldığı, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'nun yüzde 3,1, YRP adayı Mehmet Altınöz'ün yüzde 2,3 ve Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun oy oranının yüzde 2,5 olduğu ifade ediliyor.

ASAL'ın 23-27 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre, İmamoğlu'nun yüzde 41,9; Kurum'un oyu ise 40,8 olarak belirlenmiş. ORC'nin 10-12 Şubat tarihlerinde yaptığı seçim anketine göre ise, Murat Kurum'un yüzde 40,6 oy alırken, Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 39,3 oy aldığı görülüyor. DEM Parti'nin ORC anketinde yüzde 7'yi aştığı da rapor ediliyor.

Bu sonuçlar, İstanbul'da gerçekleşecek yerel seçimlerin oldukça çekişmeli geçeceğini ve kararsız seçmenlerin tercihinin sonucu belirleyebileceğini gösteriyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2024 yerel seçimleri Ekrem İmamoğlu son seçim anketleri Murat Kurum 31 Mart 2024 yerel seçimleri anketleri