29 kişinin can verdiği gece kulübü yangını kaynak makinesinden çıktı


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına dair itfaiye raporu açıklandı. Yangının kaynak makinesinden çıktığı belirlenirken raporda ihmaller de sıralandı.

İstanbul Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını İtfaiye Raporu


İstanbul Beşiktaş'ta bulunan bir gece kulübünde meydana gelen yangınla ilgili itfaiye raporu açıklandı. Yangının kaynak makinesinden çıktığı ve raporda çeşitli ihmallerin sıralandığı belirtiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. İtfaiye raporuna göre, yangın kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların kolay yanıcı izolasyon, yalıtım ve döşeme malzemelerini hızla tutuşturduğu açıklandı. Ayrıca raporda iş yeri acil durum aydınlatmalarının çalışmadığı, yönlendirme levhalarının olmadığı, söndürme sisteminin ve yangın dolaplarının çalışmadığı vurgulandı. İtfaiye ekibinin hayatını kaybeden kişileri hareketsiz yatar vaziyette bulduğu da raporda yer aldı. Yangında 29 kişinin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca elektrik panolarında meydana gelen patlamaların da raporda yer aldığı ifade ediliyor. İş yeri açılışının Ramazan Bayramı'na yetişmesi için genel tadilatın aceleye getirildiği de raporda belirtilen diğer bir konu. Keşif raporunda, dekor, demir doğrama, mobilya işleri, elektrik işlerini yapan firmaların bulunduğu ve yangın esnasında 30'dan fazla çalışanın tadilat çalışmasını yürüttüğü kaydedildi. İş yerinin fiziksel özelliklerinin de anlatıldığı raporda, iş yeri iç mekanının oval şeklinde olduğu, etrafında localarla çevrilmiş 750 metrekarelik alan bulunduğu, asma katların yine tüm salonu çevreleyecek loca şeklinde ve oval biçimde devam ettiği, eğlence merkezinin 2000 metrekare veya üzeri kapalı bir alandan oluştuğu ve iç tadilatların tüm mekanlarda aynı anda, birden yapıldığının anlaşıldığı vurgulanıyor.

İtfaiye raporunda, çalışmanın devam etmesi ve etrafa dağılan kaynak ışını nedeniyle yanmanın geç fark edildiğine işaret edilerek, yangının etrafta bulunan çok çabuk yanıcı ve kolay alev alıcı diğer malzemelere sirayetiyle hızlı bir şekilde yayılmış olabileceği kaydediliyor. İhmal ve kusurları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 12 şüpheliden biri emniyetten 2 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından, 1'i de nöbetçi hakimlikçe mahkemece serbest bırakılırken 9 şüpheli ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.