1988’de bıraktığı üniversiteden bakın kaç yaşında mezun oldu!


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

1988 yılında kazandığı üniversiteye maddi sıkıntılar nedeniyle devam edemeyen Zeki Gür, yıllar sonra hayalini gerçekleştirdi. Yaşına aldırış etmeden eğitim merakına devam eden Gür, sonunda mezuniyet hayaline kavuştu!

Elazığ’da çiftçilik ve çobanlık yapan 67 yaşındaki 4 çocuk babası Zeki Gür, 1988 yılında bıraktığı üniversiteyi bitirip mezun oldu. Ara verdiği okula çıkarılan af sayesinde 2016 yolunda geri dönen Gür, bugün düzenlenen çevrimi içi törenle mezun oldu.

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi 2020-2021 yılı mezuniyet töreni, pandemi nedeniyle çevrim içi olarak düzenlendi. Mezuniyet töreninde Fen Fakültesi'nde eğitim alan 67 yaşındaki Zeki Gür de mezun oldu. Merkeze bağlı Sarılı köyünde yaşayan Zeki Gür, 1976 yılında üniversiteyi kazanmasına rağmen babası vefat edince üniversiteye gidemedi. Evlenen ve 4 çocuğu olan Gür, çiftçilik ve çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlarken kitaplara olan ilgisini hiç kaybetmedi.

1988 yılında girdiği üniversite sınavında Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazanan Gür, ilk yıl eğitimini tamamladıktan sonra 2. sınıfta maddi imkansızlıklar nedeniyle okuluna ara verdi. Okula ara vermesine rağmen her fırsatta kitaplar alan Gür, ağıl yakınında ve evinde kendisine özel bir yer ayırdı. Ara verdiği okula çıkarılan af sayesinde 2016 yolunda geri dönen Gür, bugün düzenlenen çevrimi içi törenle mezuniyet hayalini gerçekleştirdi.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, “Pandemi nedeniyle buruk bir eğitim-öğretim dönemi gerçekleştirdik. Şimdi de farklı bir mezuniyet töreni yapmak zorunda kaldık. Ancak dijital ortamların da verdiği farklı yöntemleri kullanarak böyle organizasyonlar yaparak teselli buluyoruz. Üniversitemizde eğitim-öğretim hayatını bugün tamamlamış olacaksınız ancak unutmayın Fırat Üniversitesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yuvanız olacaktır. Tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve emeği geçen tüm öğretim üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Elazığ