Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Beklenen 6'dan büyük 15-25 artçı deprem çok gecikti!


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Son güncelleme: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önümüzdeki yıllarda ülkemizde gerçekleşmesi beklenen depremler hakkında çarpıcı uyarılarda bulundu.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son depremler ve önümüzdeki yıllarda olması beklenen depremlerle ilgili uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmadan bölge ile ilgili uyarılarda bulunan Ercan, “Uyarılarımı Türkiye Cumhuriyeti yönetimi ile kentlerin yerel yöneticileri için yapıyorum.

Sözünü ettiğim, sarsıntı yatakları gelecekte beklenen deprem odaklarıdır.

Korkup, göçmeye, taşınmaya gerek yok. Bunlar uzun on yılları kapsayan süre içinde gelişecektir” dedi.


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sonrasında şu sözleri de konuşmasına ekledi:

7,7'den sonra beklenen 15-25 tane 6'dan büyük artçı depremler çok gecikti. Sanki arama-kurtarmaya yardımcı oluyor. Yoksa yeni göçmeler ile kurtarmacı sıkışmalarına neden olurdu. Depremcikler ile küçük depremler sürüyor, sürecek. Kurtarmalar 4-5 gün daha sürer. O dönemde olmasın. 6 Şubat'ta deprem olduğundan beri, Doğu Anadolu Kırığı, Malatya Kırığı, Arap Kalkanı, Ölü Deniz Kırığı gergin. Yapılar iyi olmadıkça dikkatli olun demenin bir anlamı yok. Önlem olarak boynunuzda düdük, yanınızda pet şişe su alarak yatın. Bir an önce yapınızın davranışına baktırın. Artçı depremler, Malatya kırığı üzerinde, 1. Kuzeye Kemaliye'ye doğru, bir yandan 2. Batıya Nurhak, Göksun'a doğru, 3. Arap Kalkanı üzerinden Sincik, Gerger, Çüngüş'e doğru, 4. Palu,Bingöl, KAK-Kuzey Anadolu Kırığına yöneliyor. Erzurum'dan Hatay'a, Divriği'nden Diyarbakır'a gergin.“SIRA ÖLÜ DENİZ KIRIĞINDA”*Şimdi sıra Antakya: Kırıkhan, Hassa, Nurdağ kollarından oluşan Ölü Deniz Kırığında. ÖDK yürümeden yeni kentler Amanos Dağlarına doğru sırtını vermelidir. Kuruyan Amik Gölü yerleşim sakıncalı olmalı, boşaltılmalıdır. Bu kesimde beklenen deprem de delice olur. Unutmayalım. Elazığ Palu'da DAK kuzey Kovancılar kolu ile sağ atımlı Yayla kırığı, Murat Irmağı ile kesim yeri yeni depreme gebe. Sonra kuzeye yönelip Bingöl-Karakocan kavşağında vuruşacak. Sonra, DAK'ın son parçası Bingöl-Karlıova kavşağında Kuzey Anadolu Kırığında (KAK) sarsacak.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
  • Deprem nedir? Nasıl olur?
    Deprem nedir? Nasıl olur?

    .Deprem ne demek? Kelime: DepremAnlamlar:1. Yer kabuğunda bulunan fay hatlarının kırılması sonucu ye..

deprem