Tutuklu Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi


Google News

Yayınlama: 8 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

92 gündür tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargınlanmak üzere tahliye edildi.

Tutuklu Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi

Anayasa Mahkemesi'nin MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklanan ve 92 gündür tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargınlanmak üzere tahliye edildi.
Gece 03:00 sularında Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliye edilen Can Dündar ve Erdem Gül'ü Cezaevi önünde yakınları ve gazeteci meslektaşları alkışlarla karşıladı. 

Cezaevi önünde kendilerine uzatılan mikrofonlara açıklama yapan Can Dündar, "Bizim ödediğimiz bedel, Türkiye'de gazetecilerin ödediği bedelin yanında bir hiçtir. 3 ay yattık. Bundan şikayet edecek değiliz. Cebimdeki mendil Abdi İpekçi'den gelen, kızının yolladığı mendil. Bu meslek, bu haberleri yayınlama adına ölüm bedelleri ödedi. Onun için bizimki onun yanında bir hiç" şeklinde konuştu.

Erdem Gül de basın mensuplarına yaptığı konuşmada, "Biz çıkıyoruz ama bu, Türkiye'de tutuklu gazeteciler sorunu bittiği anlamına gelmez. Her türlü birlikteliğin sürmesi gerekiyor. Kendimizi çok öne koyarak Türkiye'nin demokrasi tarihinde çok büyük bir olay olarak görmüyoruz" diyerek tutuklu bulunan diğer gazetecilere dikkat çekti. 




Anayasa Mahkemesi, 26 Kasım 2015'ten bu yana tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklu yargılanmasının hak ihlali olduğu görüşüne vardı ve kişi hürriyeti ile güvenliği haklarının da ihlal edildiği yönünde karara vardı.
Dündar ve Gül'ün avukatları, bu kararın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi üyelerinden Hicabi Dursun, Kadir Özkaya ve Rıdvan Güleç çoğunluğun görüşüne katılmazken tahliye kararının 3'e karşı 12 oyla alındığı belirtildi. 


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Can Dündar Erdem Gül Mit tırları Cumhuriyet