Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021 tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Melih Bulu yeni bir kararname ile görevden alındı.

Göreve getirildiği tarihten bugüne büyük bir tepki ile karşılanan ve çeşitli protestolara neden olan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

İlgili karar Resmi Gazete'nin 14 Temmuz tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. İşte o karar:

Melih Bulu resmi gazete


Kararda "Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 1inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2nci maddesi gereğince görevden alınmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Melih Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesi gerektiği yönünde tepkilerini dile getiren öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Protestolar o tarihten bu yana sürüyordu.

Melih Bulu Boğaziçi Protesto

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındıktan sonra resmi İnstagram hesabından söz konusu haberi yalanladıktan dakikalar sonra paylaşımını sildi. 

Melih Bulu instagram

Hakkında çıkan görevden alınma haberlerinin yalan olduğu konusundaki paylaşımını silen Melih Bulu ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın bir fotoğrafını paylaştı.

Melih Bulu instagram Erdoğan


15 Temmuz 2021 Saat 10:00 itibariyle ise Melih Bulu İnstagram hesabını tamamen kapattı.


Melih Bulu instagram hesabını kapattı


Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Melih Bulu'nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi BOU