Beynelmilel Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Beynelmilel kelime anlamı nedir, beynelmilel aslında ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Cümle içinde kullanımı nasıldır?

Beynelmilel ne demek? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Beynelmilel sözlükteki anlamı nedir? TDK sözlükte ne anlama gelmektedir. Sizin için araştırdık. Beynelmilel, birbirini tamamlayan veya birbiriyle ilişkili olan herhangi iki veya daha fazla şeyi ifade eden kelime veya deyimdir.

Beynelmilel ne demek?

Beynelmilel ne demek? Beynelmilel sözlükte "uluslararası" anlamına gelir. Beynelmilel bir kavram olarak, çeşitli kültürlerin ve dillerin bir arada bulunmasını ifade eder.

Beynelmilel kavramının tarihçesi

Beynelmilel kavramının tarihçesi, yaklaşık yüz yıl önce Fransız sosyolog Émile Durkheim tarafından ortaya atılmıştır. Durkheim, toplumun bireylerden oluştuğunu ve bireylerin toplum içindeki işbirliğini sağladığını varsaydı. Daha sonra, Alman sosyolog Max Weber beynelmilel toplum kavramını geliştirdi ve bireyler arasındaki ilişkiyi etno-kültürel ayrımlarla açıkladı.

Beynelmilel kavramının anlamı

TDK Sözlük'te Beynelmilel kelimesinin anlamı "Dünya çapında, bölgesel olmayan" olarak verilmektedir. Yani beynelmilel, herhangi bir bölgeyle sınırlı olmayan; küresel anlamda kullanılan bir sözcüktür.

Beynelmilel kavramıyla ilgili örnekler

Beynelmilel kavramıyla ilgili örnekler:

1. Bir şehir ya da bölgenin sınırlarını aşan bir etkinlik: Beynelmilel bir kongre düzenleniyor.
2. Farklı ülkelerden insanlarla ilişki kurma: Bu yaz beynelmilel bir aileyle tanışacağım. 3. Uluslararası: Beynelmilel bir ekip oluşturuluyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Beynelminel nedir ne demek TDK